12 september 2010

Visual Novels for the win :D (Jag vill ha en grön titel igen)

Sorry for all english readers who saw the title and wanted to read but can't >:

I alla fall, detta inlägg kommer som några oerhört intelligenta människor kanske räknat ut att handla om Visual Novels. Till er som inte vet vad Visual Novels är kan Jag bara säga: GTFO!

Nej, Jag är inte allvarlig. Till er som inte vet vad visual novels är så kan Jag erbjuda en förklaring (vars kvalitet kan diskuteras): Det är som en manga fast med val och massa text!
Alltså, det är bilder och under bliderna är det text, som en manga (bilderna brukar dock vara lite mindre varierade och för det mesta vara karaktärsbilder (sprites) med olika ansiktsuttryck och lite olika poser på olika bakgrunder med vissa specialbilder. Ibland så kommer det val upp i texten (till exempel: Vill du gå till stan med Michiru?) och så varierar de kommande eventen och eventuella framtida event beroende på vad man väljer. Det är lite svårt att förklara men det finns en gratis som Jag länkar till längre ned som man kan testa om man känner för det.

Anledningen till att ovanstående text är i italics är att de som redan vet vad en Visual Novel är ska kunna hoppa över det.

Hur som helst så tycker jag att visual novels är mycket 5ligt få man slipper irriterar sig på huvudpersonens idioti utan faktiskt kan påverka vad denne gör. Det är dock ingen hitt om man inte gillar att läsa eller irriterar sig på upprepningar (om du vill se alla slut måste du ju spela många av scenerna flera gånger), det finns dock en "skip"-funktion för att lösa problem 2.

Jag känner att detta inlägg inte flyter på vidare bra, anledningen till detta är att det är en flytande informationstext snarare än en punktlista, detta ska dock snart ändras, Jag ska nämligen lista visual novels Jag anser vara intressanta eller av annan anledning värda att nämnas :D

  • Katawa shojo (gratis!)
    En pojke med hjärtproblem får sitt liv vänt upp och ner när han blir tvungen att byta skola på grund av hjärtproblem. Han hamnar på en skola vid namn Yamaku High School där folk med olika sorters fysiska problem går. Han får dock snabbt nya vänner och kanske till och med kärlek om han spelar sina kort rätt (beskrivning slarvigt översatt från originalet)
    Katawa shojo är ingen proffesionell visual novel men har ändå så pass hög kvalitet att man inte skulle kunna lista ut detta. Det mest otroliga med denna visuella novell är antagligen att den uppstod ur en ide från 4CHAN. När man hör om en VN skapad av 4chans trupper vars namn betyder disability girls så känner man sig kanske inte så lockad att läsa den men förvånansvärt nog så är det inte smaklöst eller offensivt utan faktiskt en visual novel som respekterar sina karaktärer, detta säger jag trots att jag inte har något intresse av att spela ett spel om någonting så vardagligt och romans-fixerat så någon som faktiskt tycker om dessa drag skulle antagligen tycka om den mera.
    +:
    -Rin är extremt cool.
    -Gratis! (http://katawa-shoujo.com/download.php)
    -Originellt koncept
    -:
    - Ännu inte färdig, hitills finns bara del 1
    - Det förra leder till att storyn inte ännu blivit helt detaljerad
    - Vissa val gör inte det man tror att de ska göra (svarar man "i'm ok" kan det till exempel bli "GET THE F**K OFF!"
  • Higurashi no naku koro ni:Vad som börjar som en vanlig sommar tar snabbt en makaber vändning efter en serie mord och vansinne sprider sig igenom den lilla staden hinamizawa. Det är upp till dig att lista ut vad som står på innan det är för sent.
    De flesta anime-fans har antagligen hört om animen, detta är dess inspiration. Det bygger på samma story och är mera detaljerat och innehåller scener och text som inte varit med i animen. Rekommenderas varmt till alla som gillar When They Cry/Higurashi No Naku Koro Ni eller är ett fan av mord/mysterie-spel.
    +:
    - Higurashi är alltid higurashi, och higurashi är AWESOME.
    - Kul story.
    - Spelande som inte går ut på att skaffa sig en partner.
    - Atmosfär som passar till spelet

    -:
    -Man känner sig ju lite spoilad när man började med att se animen.
    -Bilderna kunde vara av högre kvalite
  • Clannad
    Pojke möter flicka, flicka får pojke att gå med i dramaclubben. Förälskelse händer.
    Clannad är antagligen den mest normala av alla dessa visuella noveller och handlar helt enkelt om en kille på en skola som ska få en tjej. Har blivit gjort till en anime. Trots att huvudpersonen kan bli tillsammans med många tjejer så är det ganska uppenbart att nagisa är huvud-hjältinnan.
    +:
    -After story delen var en originell touch som Jag gillade.
    - Karaktärerna är lätta att tycka om.
    - Stora doser av moe för dem som tycker om sådant.

    -:
    - Storyn är inte den mest nyskapande
    - Fokuset på Nagisa blir lite för överhängande om man gillar någon annan karaktär mera.
    - Allt för mycket renodlad romans för min smak.

    -------------------Under denna linje finns de som jag inte har personlig upplevelse av-----------------
  • Chaos HeadEn Hikokomori (extrem innesittare) råkar en dag se en man bli mördad och blir jagad av polisen. Huvudpersonen i fråga blir mot sin vilja indragen i saker han inte ens förstår och lider under spelets gång av diverse vanföreställningar och illusioner. En originell touch med spelet är att valmöjligheterna oftast är mellan en positiv illusion och en negativ. Jag har bara hört bra tal om den och rekommenderar den som hittar den att köpa den och sedan sända den till mig spela den av hjärtans lust.
    +:
    -Storyn verkar väldigt väldigt intressant
    -Jag gillar teckningsstilen.
    -Originellt spelande.

    -:
    -Jag har det inte.
    - Säkert något
  • Heart no Kuni no Alice.
    En Alice i underlandet-baserad historia med fantasy och romanstema där man spelar som Alice Lidell (stavning?). Alice blir indragen i en annan värld och försöker hitta ett sätt att ta sig därifrån (eller inte beroende på dina val) men blir på vägen allt mer fäst vid platsen hon tagits till och dess invånare.
    +:
    - Väldigt trevliga karaktärer (Boris speciellt :D )
    - Extremt lång så det får plats med mycket karaktärsutveckling.
    - Många bilder.

    -:
    - Extremt lång så ingen orkar översätta den.
    - Jag gillar inte Blood Dupree

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar