9 oktober 2010

Nu behöver jag bara hitta något nytt att se på...

Hej alla läsare ^__^ Om ni finns där ^__^

Det här är Varelsen (Charles! Skriv nånting någon gång då ¨'-¨'), och idag har jag sett färdigt animen som jag har nämnt lite förbipasserande i tidigare inlägg!

Dess namn är Occult Academy (Okaruto Gakuin) och det är en kort anime på 13 avsnitt. Jag hade fått för mig att det bara var 12, men det utökade antalet avsnitt visade sig senare vara enormt tursamt.

Occult Academy handlar som namnet antyder om en skola med inriktning på övernaturliga saker. Det är inte Gakuen Alice, utan det rör sig snarare om den typen av paranormala fenomen som ibland påträffas i Keroro Gunsou (Sgt. Frog för er som inte kunde lista ut det)—dvs. grejer i stil med Ouijabräden, andar, telekinesi, ufon och monster. Efter rektorns död tar hans dotter Maya, som numera hatar det ockulta, över skolan i avsikt att stänga ner den. Vilket inte blir av när en naken kille från framtiden kommer ner från himlen och säger att han måste hitta "Nostradamus nyckel", det föremål som måste förgöras för att förhindra att den hemska framtid som är verkligheten år 2012 ska ske.

Ja, det låter kanske lite skumt och random, särskilt eftersom det inte är en renodlad humorserie som Keroro. Och det är det också. Åtminstone jag tycker det känns lite prekärt när Bunmei (eller Fumiaki som han egentligen heter—killen från framtiden alltså) flyger ner från himlen och berättar att "I framtiden är hela världen invaderad av aliens! o_o" Animens "story" går ut på att Maya och Bunmei under sina diverse äventyr tar foton på saker med en mobil implanterad med utomjordingarnas teknologi som visar en lycklig framtid om man tänker sig att man förstör föremålet och det är Nostradamus nyckel. Den kanske inte är så bra för den som tycker att storyn ska driva serien framåt, men annars är den faktiskt ganska trevlig. I stort sett allt som händer är extremt random och inte riktigt går att förklara utan att det låter skitkonstigt. Men det är inte händelserna utan karaktärerna som är Occult Academys styrka, och därför går det att förbise hur knäppt det låter när man säger "ja, jag ser på anime ^__^ en tjej blev nyss ivägburen av ett litet grönt monster/nästan slukad av fjärilsmän/strypt av en sak som inte syns/förföljd av någon slags Ku Klux Klan". (Och det finns faktiskt mer spännande avsnitt som när de lägger sig i nedkylningstankar för att utforska nära döden-upplevelser.)

Nästan alla karaktärer känns verkliga och som riktiga personligheter istället för en trop, och trots att en del av dem stämmer in på vissa stereotyper så är det ändå mer så att man känner igen deras drag från folk man faktiskt känner och inte från TV, eller ja, det vill säga om man känner lite konstiga människor. Särskilt knäppa är den sura vaktmästaren Smile och hans kompis JK, ett överviktigt nagellacksemo med rött hår och lila läppstift som spelar keyboard och bär runt på dowsingstavar som känner av spöken. Förutom den till en början kalla Maya och fega Bunmei finns Mayas bästis Ami och den överentusiastiska men inte alltid smarta Kozue. De sex tillsammans bildar eventuellt ett litet Scooby Gang, ibland med sällskap av Amis pappa. Gemenskapen dem emellan känns alldeles äkta och varm, och det är det som bär en stor del av serien igenom allt som är lite awkward.

Tyvärr så skruvar sig allt detta i avsnitt 11 och 12 som jag tyckte förstörde väldigt mycket av serien. Bunmeis love interest/Ms. Fanservice Mikaze, som är en av två karaktärer (den andra är också en one-sided love interest/part-time Ms. Fanservice) som inte känns äkta alls, är en stor anledning till detta. Hon är visserligen ganska jobbig genom hela serien men det var liksom en del av formeln, nu var det hennes fel att allt blev jättekonstigt. (Skumma borderline-hentaiscener i första halvan av avsnitt 11, ni har blivit varnade.) Serien gick ifrån lågmäld men trevligt flummig paranormalitet till en urusel de-svarta-onda-mot-de-goda-vita Final Fantasy-ripoff blandat med lättklädd Sugar Sugar Rune fail-arc som var totalt osynkroniserad med resten av serien och bara var, ja, jättekonstig och en ursäkt för att knyta ihop lösa trådar. Det var därför jag blev så glad när det visade sig att det fanns ett trettonde avsnitt, som både lyckades överraska och avsluta animen på ett sätt den var värd.

Betyg: 3 av 5. Sevärd om man för tillfället inte har något annat att se på, som en slags småmysig filler att ha i bakfickan.

Nästa gång är det förhoppningsvis Charles som skriver, jag tänker förbjuda Charles att överge den här bloggen på samma sätt som Charles övergav Naisu!, men om det inte blir av så kan jag väl skriva x) Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bunmei är en pushover

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar