6 februari 2011

Dag 06 - Least Favorite Anime Villian

Motsatsen till gårdagens fråga är ungefär lika lätt. Svaret är Sasuke Uchiha från den väldigt välkända animen/mangan Naruto.
Inte nog med att han tar upp all uppmärksamhet från seriens så kallade huvudperson, han har även en irriterande personlighet, är tråkig och gör diverse irriterande kvinliga karaktärer mer irriterande än de redan var när de fangirlar över honom konstant och beter sig som om han vore deras själsfrände när han behandlar dem som skit. 

Innehåller kanske spoilers från större delen av serien men med tanke på hur mycket man hör om serien har du antagligen fått det spoilat för dig ändå.



Han är ju Kishimotos favoritkaraktär, vilket är föga förvånande, och är en komplett  villian sue med sina episka krafter, så kallade charm och stjälande av uppmärksamhet och fokus, samtidigt försvinner alla bättre fiender (t.ex. Itachi, Orochimaru) från serien, oftast på grund av Sasuke på något vis. Förutom detta så är han en källa till angst för Naruto själv som envisas med att tro att Sasuke kan komma tillbaka tilll den goda sidan igen och Sakura som fortfarande har känslor för Sasuke utan någon vettig anledning och angstar över att han måste dö för att hon vet att han inte kommer att komma tillbaka till den goda sidan.

Ingen av hans handlingar numera har någon logisk anledning. Han ska hämnas en person han själv dödat (alltså inte hämnas på den utan hämnas på den han anser vara skyldig) genom att förstöra platsen han hela sitt liv beskyddat och göra precis motsatsen till vad den döde skulle ha velat. Det är ungefär lika dumt som det låter.

En annan irriterande onding är Erika Furudo från Umineko no Naku Koro ni trots att ajg paradoxalt nog inte har något problem med Fredrika Bernkastel själv. Antagligen för att Erika Furudo åter igen är en Mary Sue och stjäl allt rampljus, någonting jag har svårt för även när karaktärerna är dekonstruktioner eller parodier. Fortfarande inte en bråkdel av så illa som Sasuke då Sasuke är en helt vanlig Mary Sue/Marty Stue och ingen parodi eller dekonstruktion.

Eftersom det börjar bli jobbigt att leta upp listan till varje inlägg så kommer jag från och med nu att posta den i slutet av inlägget för att hålla reda på saker.
01. Your first manga/anime
02. Your favorite manga
03. Your favorite mangaka

04. Your favorite work by your favorite mangaka

05. Your favorite anime villian

06.Your least favorite anime villian
07. Your favorite anime hero/heroine
08. Your least favorite anime hero/heroine
09. Your favorite yandere
10. Your favorite tsundere
11. Your favorite overused manga plot device
12. Your least favorite overused manga plot device
13. Your favorite oneshot manga
14. A manga you would recommend to everyone
15. A manga you wish to see more of
16. A manga that makes you fluffy and happy when you read it
17. A manga you used to love but don’t anymore
18. A mangaka you just can’t get yourself to like
19. Two mangaka or authors you wish would do a collaboration
20. A manga you disliked enough to stop reading
21. A manga that isn’t licensed but SHOULD be
22. A manga that you feel embarrassed about liking
23. A manga that you disliked at first but came to enjoy later on
24. A manga that you started out enjoying but ended up not liking as much
25. A manga that has art you don’t like but you still enjoyed it
26. A manga that has great art but you didn’t like it
27. A manga that is just plain wierd
28. A manga that you wish did not exist
29. A manga that deserves more recognition
30. The most epic scene ever

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar