25 november 2010

msn 2011 must die

Jag tror att jag talar för oss alla när jag säger att den där SAKEN som vågar kalla sig "windows live messenger" (versalerna är borttagna Med Flit) version 2011 MÅSTE DÖ. Förgöras. Dräpas. Likvideras.

Den stackars arme Charles hade av ett hemskt infall lyckats få eländet på sin dator, och undertecknad Varelse lyssnade förfärat när dennes vän berättade om alla de ohyggliga hemskheter som det som snart avslöjade sig som en fruktansvärd parodi på MSN medförde. Varelsen pustade ut av lättnad, då denne oftast bara klickar bort irriterade meddelanden om uppdateringar eftersom detta oftast gör att man ombedes starta om datorn, vilket Varelsen helt enkelt är för lat för att göra. Tack vare denna lättja hade Varelsen klarat sig undan ett antal saker.

Bland annat tilläts Varelsen fortfarande kalla sig för "Varelsen", istället för att bli brutalt fråntagen möjligheten att vara anonym på internet: msn 2011 vill att man ska sluta använda den 5liga funktionen att ändra sitt visningsnamn (och då på så sätt kunna lägga till anmärkningar som "kommer strax, äter" eller "ser på anime, svarar segt", sådant där som kan vara bra för andra i ett chattrum att veta och som inte kan sammanfattas i de hela fyra statuslägen som MSN – kapitäler eftersom även MSN 2009 använder sig av detta – erbjuder). Alltså måste man använda sig av det man angett som sitt Riktiga Namn, så att alla man chattar med kan se det. Det kanske finns någon funktion som gör att det går att ändra men vad heter man då för dem??

Varelsen brukar på sin MacBook använda sig utav Messengers något sämre browserversion Webmessenger som även den tar bort funktionen med anpassat visningsnamn. På denna smått muppade miniversion så kan man ju anta att en del saker skulle vara försämrade, men det msn 2011 har gjort är att ta allt det sämsta från browserversionen och gjort det till den "riktiga" versionen. Bland dessa finns de hiskliga smileysarna. Det finns egentligen inget ord som kan beskriva dem, "gräslig" räcker inte till. Varelsen och Charles som förr skrockat utan skrupler åt de fjantiga ansiktena på MSN:s defaultsmileys blev nu villiga att tillbe dem vid ett altare på knä. De nya smileysarna är knalligt gula med malplacerade, missfärgade ögonbryn och smileyn :P går inte ens att beskriva med annat ord än Mongo. De är helt enkelt hemska.

But The Worst Is Yet To Come.

Ni må bli förfärade, svimma eller börja stänka heligt vatten (eller farmvillegrödor) på oss när ni hör detta: men varken Varelsen eller Charles existerar på Facebook. Faktiskt så är både Varelsen och Charles motståndare till Facebook, då vi anser att det har överskridit gränsen för ett trevligt socialt nätverk och istället har blivit en integritetskränkande och beroendeframkallande företagsverksamhet som är intet annat än en maliciös konspiration. Varelsen kan inte annat än tro att Facebook samarbetar med en ondsint myndighet, eller rentav har svalt denna ondsinta myndighet då det är så desperat att ha all information om så globalt sett obetydliga personer. Charles som förr gjort misstaget (jag tar mig friheten att bestämma vad Charles åsikt är nu) att bli medlem där påträffade enorma svårigheter att totalt stänga ner sitt konto. Vad vill Facebook oss? Det är klart att alla hemsidor vill ha kvar sina medlemmar men de flesta brukar acceptera om man vill stänga sina konton, ha dem öppna för återaktivering i ca ett halvår och sedan radera informationen, Facebook lagrar allt om alla och vill att vi ständigt ska berätta för världen om allt vi gör hela tiden, då det enda vi egentligen gör är att vara inne på Facebook.

Nåja, Varelsen kan ranta om Facebooks ondska hur länge som helst, men poängen är en annan (!). msn 2011 MARKNADSFÖR SIG genom sin koppling till Facebook! MSN som var undanflykten och trösten, kommunikationsmediet som inte krävde medlemskap på Facebook, som drivs av den endast smått och i vilket fall diskret onda korporationen Microsoft. Men nu har de slutit sig samman och msns mening har blivit att skapa ytterligare uppkoppling till Facebook. För oss var detta endast = äckligt.

Menmen, än så länge var allt väl. Varelsen använde sig fortfarande av Messenger 2009 och allt var frid och fröjd.

Ända tills Varelsens far fick för sig att faktiskt uppmärksamma skylten om uppdatering som på något sätt visat sig.

Varelsen tänkte logga in på MSN och såg, att fönstret såg inte ut som vanligt! Med darrande fingrar skrev Varelsen in lösenord och alla Varelsens värsta farhågor bekräftades med ens när denne såg den annorlunda layouten och faktumet att Varelsen inte längre hette "Varelsen *rolig smiley som nu, bara för att reta mig, vägrar komma upp genom den vanliga googlelänken*" utan istället kallades vid det namn som står på Varelsens pass!

Varelsen var förtvivlad, på riktigt, och tvekade inte att skälla ut sin far och sedan försöka hitta en lösning för att få det gamla, trogna MSN tillbaka. Alla tappra försök misslyckades dock då all gammal teknik/teknik som inte har en koppling till Facebook försvinner från interwebz snabbt, och Varelsen, fylld av hätsk ilska, bestämde sig för att blankt vägra att använda sig av den där koavföringsfödan som vågar kalla sig msn.

Efter att ha sett till att ha gett sin far ordentligt dåligt samvete genom att dra upp användarbetygsättningar och alla nackdelar med MSNs nya fucktardpenisersättare tog Varelsen det tappra beslutet att från och med nu endast använda sig av Webmessenger. Grafiska smileys och ritfunktion är något Varelsen kunde offra, eftersom smileys ändå bara är jobbiga och alla som gjort misstaget att installera den lusskitslickare som kallar sig msn numera inte ens kan använda ritfunktionen. Varelsen ändrade sitt "riktiga" namn till Varelsen Pwnsson och heter numera något acceptabelt inför alla denne chattar med. Och Varelsen sitter nu och ruvar på sin blodiga, eldkanonsfyllda hämnd mot "msn" 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar