5 november 2010

3 mangaserier till som behöver mera kärlek

Uppföljare till denna

Ibitsu - Ryou Haruka
Ännu en skräckmanga. Denna handlar om en ung man träffar en kvinna i en lolitaklänning som sitter bland soporna. Hon frågar om han har en syster och han svarar, det skulle han inte ha gjort.
En väldigt bra skräckmanga av den mera klassiska stilen, till skillnad från de extremt underliga Junji Ito-mangorna. Den är lagom obehaglig, tillräckligt för att kännas seriös men inte så mycket att man blir paranoid av den och den lyckas vara originell utan att vara konstig (inte för att jag har något problem med konstiga serier). Lolitakvinnan är en väldigt intressant karaktär och storyn rör sig i en bra takt och det verkar som att någon har börjat uppdatera den igen. Rekommenderas till alla skräckälskare.

Sumire 16 sai - Nagayoshi Takeru
En komedimanga, för omväxlings skull. Den handlar om en docka, kontrollerad av en medelålders man, som går i skolan. Bättre än det låter och väldigt mycket roligare. Mangan är visserligen väldigt linjär och inte vidare bra ritad men den är verkligen läsvärd och lätt att ta sig igenom oavsett hur lat man är. Trots att den egentligen följer samma story som vilken normal slice of life som helst blir det så enormt roligt att se en docka (och mannen som sitter bakom henne och pratar med henne) göra alla de sakerna och man sitter nästan och skrattar bara av att se på dem. Rekommenderas till alla som är trötta på komplicerade intriger och bara vill ha någonting roligt som inte kräver vidare mycket engagemang.

Reset - Tsutsui Tetsuya
Annorlunda manga vars genre jag inte riktigt kan placera. Dataspel orsakar självmord. En hackare försöker lösa mysteriet. Har ännu bara läst ett par kapitel men verkar hitills lovande. Utforskar det männskliga psyket, spelvärlden etc. och är väldigt tankefödande (är det ens ett ord? Jag tvivlar på det) samt lätt att fastna i. Kontrasten mellan  vardagen och de mera bisarra sakerna fungerar bra då de är lika chockande för karaktären som den skulle ha varit för en vanlig människa. Rekommenderas till de som vill ha någon mera komplicerad manga och orkar engagera sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar