30 december 2010

The Dreaming (Visual Novel) - Någonting jag faktiskt gillar

Ja, som titeln antyder så kommer detta inlägg att handla om en mycket 5lig visual novel vid namnet "The Dreaming". Vad som gör denna visual novel ännu 5ligare är att den är gratis! Den finns här: http://lemmasoft.renai.us/forums/viewtopic.php?f=11&t=5590

Hur som helst handlar den om en kvinna som precis har fått arbete på ett mentalsjukhus. Hennes första patient är en man vid namn Julius som lider av diverse hallucinationer, men är det verkligen hallucinationer?

Detta är antagligen den mest underhållande gratis visual novel som jag har spelat. Den är spännande och precis lagom obehaglig och lagom längd. Spelet är dessutom utmanande och kräver att man tänker på ett visst sätt för att man ska kunna få det bästa slutet samt verkligen tänker igenom vad man gör. Det finns exakt en del av spelet som är irriterande, då många frågor i snabb följd kommer och man inte har vidare mycket ledtråd till vad man ska svara, men så fort man kommit på "temat" på svaren så klarar man även den biten.

Bilderna ger en väldigt stor kontrast till spelet i övrigt då människorna är ritade i glad animestil, men detta är inte nödvändigtvis någonting dåligt (Higurashi no Naku koro ni har redan visat det) utan förstärker bara stämningen och kontrasten mellan bilderna och vad som händer gör bara saken bättre, samt att bilderna på saker som faktiskt ska vara läskiga inte är ritade i sådan stil utan istället är ritade i en mycket mera detaljerad och allvarlig stil som passar väl in i spelet.

Spelet innehåller väldigt mycket text för sin längd (ibland fyller texten hela sidan) så om man inte gillar att läsa blir det möjligtvis jobbigt i längden, och det är verkligen ingenting man ska spela medan man halvsover och inte orkar tänka, men om man vill spela en visual novel med ett tema som för en gång skull inte är romans eller parodi men ändå lyckas hålla läsaren intresserad, och dessutom spara pengar, så rekommenderas denna anime.

(hmmm, känns lite som att det blev precis motsatsen till baka to test to shoukanju i det där sista stycket med rekommendationerna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar